top of page

Betongtakpannor

e9cg6pwdk1vvqa4horkt.webp

Benders betongtakpannor finns med tre olika profiler – tvåkupig, enkupig eller platt. Vilken man väljer är en smaksak och avgörs till stor del av hur huset ser ut i övrigt.

Benders betongtakpannor finns med sju olika ytor – fem behandlade och två obehandlade. Benders många kombinationer av ytor och kulörer ger dig möjligheten att skapa ditt personliga tak.

0200_tvakupig_panna-843063220-rszww460h4

Benders Palema är en tvåkupig takpanna med klassiskt utseende som passar alla tak. Det är den mest sålda takpannan i sverige sedan 60-talet.

0100_enkupig_panna-2101498676-rszww460h4

Bender Exklusiv är en enkupig takpanna med högre profil och med ett mer markerat vågspel. Du får med denna takpanna mer liv i taket och den klassiska enkupiga profilen passar både gammalt och nytt. Exklusiv ligger stadigt på läkten med hjälp av dubbla bärklackar på baksidan.

c00024--2051352780-rszww460h460-30.jpg

Benders takpanna för modern arkitektur! Denna takpanna ger arkitekten möjligheter som inte funnits tidigare. Med Carisma kan man skapa ett skifferliknande tak. Carisma är tillverkad med hjälp av den senaste tekniken och pannans storlek gör även att denna platta takpanna får en inbyggd styrka.

informations_perm_Tak,_Soceller,_Takvård
benderit.jpg

Bender Benderit halvmatt är Benders traditionella takpanna som i grunden är en helt genomfärgad panna, vilket innebär att samma färgpigment som sedan används i benderitfärgen tillsätts redan vid produktion. Takpannan behandlas sedan två gånger med benderitfärg för att ytterligare framhäva ytbehandlingen och färgen på taket.

candor.jpg

Bender Candor är en blank ytbehandling vilket ger många fördelar. Candor är mer slitstark och får tack vare detta en längre estetisk livslängd. Ytan är hårdare och därmed mer motståndskraftig mot alg- och mosspåväsxt.

brilliant.jpg

Bender Brilliant är en unik behandling. Ett metallicbaserat pigment ger överlägsen beständighet jämfört med andra ytbehandlingar. Pigmenten i färgen är platta, vilket skapar ett färgspel där glansen och färgen skiftar med hjälp av ljuset som träffar pannan

struktur.jpg

Bender Struktur är en spännande ytbehandling som inte liknar någon annan. Här blandas krossat och infärgat stenmaterial i vår Benderitfärg för att skapa en knottrig yta. Bender Struktur är en favorit i snörika områden, då den knottriga ytan gör att snön hänger kvar längre på taket samtidigt som tyngden fördelar sig mer jämnt på huset.

obehandlad.jpg

Bender Obehandlad takpanna är en helt genomfärgad panna, vilket innebär att järnoxid tillsätts i betongen vid produktion. Det är just järnoxiden i den obehandlade takpannan som ger den optiska färgen. Den obehandlade takpannan får ofta en naturlig kalkutfällning på ytan de första året för att därefter mogna till sin naturliga färg.

ecoline.jpg

Bender Ecoline takpanna är i grunden en traditionellt ytbehandlad panna. Skillnaden är att titanoxid har tillsatts i Benderitfärgen. Titanoxid fungerar som en katalysator för att reducera kväveoxid i luften under takets hela livslängd, vilket gör Benders Ecoline-ytor till Benders mest miljövänliga val.

Färger och Pannor

Se färger och pannor med ytbehandlingen Struktur

Se färger och pannor med ytbehandlingen Obehandlad

Se färger och pannor med ytbehandlingen Ecoline

Se färger och pannor med ytbehandlingen Benderit

Se färger och pannor med ytbehandlingen Candor

Se färger och pannor med ytbehandlingen Brilliant

bottom of page